31

Odp: Lemi-Bis

I co Ty w tym widzisz nienormalnego?
Założyłem ten temat jeszcze jak nie miałem telebimu i rozważałem oferty zakupu. Teraz mam już ekran i to właśnie od jednego z oddziałów Lemi-Bis, jestem bardzo zadowolony jak na razie i z samego sprzętu i ze współpracy z nimi.
Dodam jeszcze, iż noszę się z zamiarem zakupu od nich kolejnych telebimów!

32

firma ma ogromne zadłużenia i ma problemy z odbiorem towaru w chinach co z kolei wpływa na czas oczekiwania za towarem radzę uważać.

Thumbs up Thumbs down

33

hmm a to ciekawe bo przecież telebimów sprzedają spore ilości, kupiłem niedawno ich telebim i jakoś nie było opóźnień

34

mój znajomy ma ekran i miał 12 interwencji od momentu postawienia. Podobno wszystkie ekrany tego producenta mają wadę chłodzenia i dlatego non stop są awarie. Mało tego podobno zasilacze non stop padają! Czy ktoś może potwierdzić bo nie chce pakować 5 zer w felerny towar.

Thumbs up Thumbs down

35

Nie wiem jakiego rodzaju interwencje miał twój znajomy, napisz.
Jeżeli chodzi o awarię chłodzenia i o zasilacze to chodzi właśnie o awarię chłodzenia zasilaczy, a nie o dwie różne usterki. To prawda, że mieli partię źle łożyskowanych wiatraczków chłodzenia zasilaczy przez co właśnie się przegrzewały, u mnie tak było. Zrobili akcję serwisową, powymieniali zasilacze w kilku telebimach pochodzących z wadliwej partii i jest wszystko ok.
Powiem tak, jeśli u nich kupisz (PMB-LED), będziesz zadowolony. Już gdzieś pisałem, że najlepszym wyznacznikiem jakości telebimów jest ich długi czas (ponad rok) ładnego świecenia (żywe barwy, biały kolor biały). Ich telebimy w niektórych miastach świecą już od nawet 3 lat może dłużej, przykładem może być np telebim na filharmonii we Wrocławiu

36

chusto na silę nie bron bo nie ma sensu. Otwórz kabinę i zobacz w którą stronę dmucha zgrzane powietrze big_smile
Technologia Lemi bisu w skrócie:
Zasilacze w kabinach są montowane po chińsku!!! zgrzane powietrze z wentylatorów dmuchane są w stronę IC  przez co nie ma chłodzenia w Kabinach!!! warto się zastanowić czy Polacy by wymyślili coś tak głupiego ?
Lemi bis ma skopaną technologie. Chcieli stworzyć coś innego niż mają wszyscy  i skopali wszystko. Kabiny się przegrzewają i jak jest powyżej 25 stopni to ekrany padają i to nie trzy tylko prawie wszystkie ekrany (bo na silę chcieli udowodnić że to made in poland). Widziałeś ten ekran na filharmonii? jeśli nie to pora byś zobaczył te piękne barwy bo po pięciu latach wygląda jakby brakowało mu niebieskiej diody w pikselu.

Thumbs up Thumbs down

37

No nie wiem, może i masz rację, w cale się nie upieram, że są najlepsze akurat z tej firmy. W każdym razie ja jak na razie jestem zadowolony i oby ten stan trwał jak najdłużej.
Jeżeli chodzi o filharmonię to faktycznie dawno już go nie widziałem, a potrafisz wskazać telebim w Polsce pracujący równie długo jak tamten i święcący lepiej?

38

bez porównania lepiej świecą najstarsze realizacji  Triasa  np. Warszawa Rotunda.W przeciwieństwie do lemi tam się znają na elektronice big_smile
Dodam że lemi kilka razy próbował wejść w segment pro ale mu się nie udało! tylko raz udało mu się sprzedać do tvn-u ekranik, który aktualnie się kurzy w magazynie bo jest bezużyteczny. O czymś to świadczy wink

żeby nie było że piszę tak sobie poniżej przedstawiam zdjęcie wnętrza kabiny firmy Lemi bis i wyraźnie można zobaczyć że wentylatory oddają ciepło w stronę płytek PCB.
http://img197.imageshack.us/img197/8274/skopanatechnologialemi.jpg

teraz wyobraźcie sobie po zamknięciu kabiny co się tam dzieje ... Nawet Chińczyk nie byłby w stanie coś tak absurdalnego wymyślić.

Ostatnio edytowany przez alex777 (2010-08-08 14:04:49)

Thumbs up Thumbs down

39

Absolutny brak uczciwości - kupiliśmy od LEMI BIS Telebim za ogromne pieniądze, miał być produktem o najwyższej jakości! okazało sie inaczej.
Telebim popsuł się bardzo szybko i nie interesuje ich prawo konsumencta! Przez rok czasu miałem 12 awarii!!!!
Nie chcą słuchać jeśli towar nie spełnia oczekiwań klienta, który dopiero co nabył ten szmelc.
Nie wywiązują się z terminów realizacji zamówienia. Bardzo lekceważący stosunek do klienta. Trudno wyegzekwować reklamacje towaru. Czas usuwania awarii UWAGA 14 dni!
Ciężka firma do współpracy a szef który już się dorobił ma klientów za idiotów.

Firma nierzetelna i niekompetentna!
NIE POLECAM

Thumbs up Thumbs down