1

Temat: Dopłaty Unijne na EKRANY LED

Witam wszystkich forumowiczów.

Czytałem całe forum i nie znalazłem jednoznacznej odpowiedzi na moje pytanie.

Chcę się starać o dofinansowanie ze środków UE na Ekrany Led. Nigdy wcześniej nie starałem się o żadne dofinansowania i nie wiem nawet jak się zabrać za to ale nic nie jest dla mnie straszne, dlatego postanowiłem otworzyć ten temat, w którym będę opisywał każdy etap moich działań i mam nadzieję że wszyscy użytkownicy będą mogli skorzystać z tego a jeśli ktoś ma jakieś doświadczenie w tych sprawach prosiłbym o przyłączenie się do dyskusji oraz o jakieś wskazówki.

Pozdrawiam
Sławek Waszak

Thumbs up Thumbs down

2

Odp: Dopłaty Unijne na EKRANY LED

...a możemy chociaż poznać to pytanie, czy się mamy domyślać?

Jeżeli chodzi o ten wątek na forum, to już było o tym tu

Czy dostaniesz? Nikt Ci tego na 100% nie powie, nawet księgowy, który będzie załatwiać wszystkie formalności.
Czy dostają? Tak, dostają. Ale moim zdaniem to jest tak, że jeśli udowodnisz, że nie potrzebujesz - to dostaniesz.

Powodzenia i tak jak zapowiadasz czekam na opis z rozwoju projektu.

Thumbs up Thumbs down

3

Chętnie się przyłącze do dyskusji. EU może napisz od czego chcesz zacząć.

Thumbs up Thumbs down

4

No ja też chętnie poczytam, zwłaszcza że sam będę składał wniosek.
EU napisz może na początek skąd jesteś, z jakiego programu chcesz skorzystać, piszesz sam czy zlecasz, no i do kiedy masz nabór wniosków u siebie?

5

chusto napisał/a:

No ja też chętnie poczytam, zwłaszcza że sam będę składał wniosek.
EU napisz może na początek skąd jesteś, z jakiego programu chcesz skorzystać, piszesz sam czy zlecasz, no i do kiedy masz nabór wniosków u siebie?

Chusto tak jak napisałem nie znam się na dofinansowaniach. Chcę spróbować samemu załatwiać wszystkie formalności.
Jestem z Województwa Wielkopolskiego i na początek szukałem informacji w tym miejscu http://www.wrpo.wielkopolskie.pl
Wiem że ludzie nie chętnie się dzielą takimi informacjami i dlatego każdy etap moich poczynań będę opisywał w tym temacie.

Thumbs up Thumbs down

6

Witam. Jestem z Województwa Małopolskiego i po lekturze artykułów odnośnie dotacji z Unii, wydedukowałem, że można próbować uzyskać dofinansowanie z programu Kapitał Ludzki. Dokładniej napisane jest: "W Programie Kapitał Ludzki przewidziana jest  pomoc dla osób planujących rozpocząć działalność gospodarczą. Wsparcie jest udzielane w ramach Działania 6.2. Wsparcie oraz promocja przedsiębiorczości i samozatrudnienia". Jednak to widocznie tylko dla osób "planujących rozpocząć działalność gospodarczą" (w tym mnie).
W Krakowie pośrednikiem w udzielaniu dotacji jest Małopolska Agencja Rozwoju Regionalnego, a dokładniejsze informacje podane są tutaj: http://www.marr.pl/zostan-malopolskim-p … ca-ii.html

Ogólne informacje odnośnie dofinansowania na rozpoczęcie działalności gospodarczej:
http://www.funduszeeuropejskie.gov.pl/F … rczej.aspx

Ostatnio edytowany przez KTM100 (2010-03-10 23:40:43)

7

Jezeli chodzi o dofinansowanie z funduszy, to zainteresujcie sie  PO IG 8.1.Jest do wziecia duza banka, czyli 1 milion. Na szkoleniu z funduszy UE (organizowanej przez Lewiatan) przedstawilem swoj projekt dotyczacy ekranow LED. Wsrod ekspertow na konsultacjach wywolal zainteresowanie. To nie jest prawda co tutaj niektorzy pisza, ze na projekt dofinansowania jakis ksiegowy napisze caly program. Jest duza szansa na wziecie tej kasy. Mozecie sprawdzic ile kasy z programu 8.1 i na co jest to przyznawane biora firmy. Jest to w necie.
18 tys mozna wziasc z UP, 40 tys z UE, ale program 8.1 dobrze napisany daje wiecej.
Pozdr

Thumbs up Thumbs down

8

Witam, napiszcie proszę coś wiecej o dofinansowaniu, co z czym się je. Z góry dziękuje za pomoc

ps. jestem z województwa wielkopolskiego

Thumbs up Thumbs down

9

tobiasz napisał/a:

ale program 8.1 dobrze napisany daje wiecej.

Ten program jest ukierunkowany na e-usługi.:
            §3
Postanowienia ogólne:

1. (...) Działania 8.1 określonych w Szczegółowym opisie priorytetów Programu Operacyjnego Innowacyjna Gospodarka 2007-2013: „stymulowanie rozwoju rynku usług świadczonych w formie elektronicznej (e-usług) poprzez wsparcie mikro- i małych przedsiębiorców (...)

Poprawcie mnie jeżeli się myslę  roll

Thumbs up Thumbs down